قیمت دلار، یورو و انواع ارز‌ها امروز ۲۶ مهر ۱۴۰۵ در زمان بسته شدن بازار/ یورو به کانال ۲۹۴ هزار تومان عقب‌نشینی کرد + جدول قیمت طلا امروز ۲۶ مهر ۱۴۰۵ در زمان بسته شدن بازار/ + طلا در کانال ۲۵ میلیون تومان ایستاد قیمت سکه امروز ۲۶ مهر ۱۴۰۵ در زمان بسته شدن بازار/ سکه بهار آزادی ۲۵۵ میلیون تومان شد پیش‌بینی بورس فردا دوشنبه ۲۷ مهر ۱۴۰۵/ روند منفی در بازار همچنان ادامه دارد؟ کاهش قیمت طلا و سکه امروز ۲۶ مهر؛ سکه ۵.۵ میلیون تومان ارزان شد قیمت دلار، یورو امروز ۲۵ مهر ۱۴۰۵ در زمان بسته شدن بازار/ دلار ۴ هزار تومان ارزان شد قیمت سکه امروز ۲۵ مهر ۱۴۰۵ در زمان بسته شدن بازار/ سکه ۲۶۵ میلیون تومان شد قیمت طلا امروز ۲۵ مهر ۱۴۰۵ در زمان بسته شدن بازار/ طلای ۱۸عیار ۲۶ میلیون تومان شد قیمت پایه جدید محصولات ایران خودرو دیزل مشخص شد + جزییات نحوه اعتراض به عدم افزایش کالابرگ نتایج قرعه‌کشی خودرو‌های وارداتی ۲۵ مهر ۱۴۰۵ | نتیجه را با کد ملی ببینید پیش بینی قیمت طلا و سکه یکشنبه ۲۶ مهر ۱۴۰۵/ ریزش قیمت سکه و طلا در راه است؟ + جدول آیفون‌های ۱۸ بیرون‌کشیده شده از خلیج فارس را به گمرک تحویل دهید آخرین قیمت طلا امروز ۲۵ مهر ۱۴۰۵ | طلای ۱۸ عیار چند شد؟ + نرخ سکه و دلار آخرین قیمت سکه امروز ۲۵ مهر ۱۴۰۵ | سکه امامی چند شد؟ + نرخ نیم و ربع آخرین قیمت سکه پارسیان امروز شنبه ۲۵ مهر ۱۴۰۵

ردپای رئیس سازمان برنامه وبودجه در التهابات ارزی

ردپای رئیس سازمان برنامه وبودجه در التهابات ارزی اگرچه این روزها بیشتر رسانه‌ها به نقش وزارت اقتصاد و بانک مرکزی در اتخاذ سیاست‌های اشتباه ارزی اشاره می‌کنند، اما مشخصاً نقش سازمان برنامه و بودجه در التهابات اخیر انکارناپذیر است.
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۸ - ۰۵ اسفند ۱۴۰۳ - 2025 February 23
کد خبر: ۲۷۱۸۱۲

به گزارش راهبرد معاصر، مسعود پزشکیان در جریان بازدید از وزارت امور اقتصادی و دارایی تصریح کرد: همانگونه که در مجلس گفتم، الان هم دوباره می‌گویم که تمام سیاست های پولی و بانکی و ارزی در جلسه سران قوا با حضور تیم اقتصادی دولت و روسای کمیسیون های اقتصادی مجلس و کارشناسان تصمیم گیری شده است.

 

در واقع طبق اظهارات رئیس جمهور، سیاست های ارزی که با روی کار آمدن دولت چهاردهم در دستور کار قرار گرفت، ذیل تفکرات وزیر اقتصاد و رئیس سازمان برنامه و بودجه توسط بانک مرکزی اجرا شده است. تصمیماتی که مشخصا در این 6 ماه منجر به التهابات سنگین در بازار ارز و طلا و به تبع آن بازار کالا شده است. این افزایش نرخ ها کم کم خود را در شاخص تورم بهمن ماه نشان دادند به طوری که طبق گزارش مرکز آمار ایران تورم ماهانه بهمن به عدد 305.5 رسید و نسبت به ماه قبل 4.1 درصد افزایش یافت که بیشترین افزایش از اسفند 1401 است.

 

نقش پورمحمدی در گرانی های اخیر چیست؟

این روز ها در شرایطی که در چند روز آتی جلسه استیضاح وزیر اقتصاد برگزار خواهد شد، نباید از نقش رئیس سازمان برنامه و بودجه در التهابات ارزی اخیر غافل ماند. به گفته ی کارشناسان اولین پالس گرانی و التهاب در بازارها توسط سازمان برنامه و بودجه صادر شد.

 

مشخصا در بودجه 1404  ارز کالا‌های اساسی حدود 3 میلیارد دلار کم شده و نرخ 28 هزار و 500 متناسب با تورم تا انتهای سال افزایش یافته است. این در حالی است که بیش از چهار الی پنج سال هست که کشور با تورم بالای 40 درصد دست و پنجه نرم می کند و تصویب چنین بودجه ای منجر به افزایش تورم خواهد شد. از طرفی با افزایش نرخ ارز نیمایی به 55 هزار تومان، یکی دیگر از زمینه های تشدید تورم تشدید مهیا شد. از آن سو افزایش 2 برابری نرخ ارز محاسباتی گمرک نیز عامل دیگری برای افزایش قیمت کالا ها محسوب می شود.

 

حسن چنارانی معاون سابق سازمان برنامه و بودجه با اشاره به نقش بودجه 1404 در صدور پالس گرانی در صفحه اش نوشت: صدور پالس واقعی با اصلاح ساختاری بودجه و بانک انجام می شود، اولین پالس داخلی افزایش نرخ ارز بستن لایحه بودجه 1404 با کسری شدید بود که نه تنها کم نشد، در مجلس بیشتر هم شد./ تسنیم

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار